Przejdź do treści
zobacz
udostępnij
8.07.24 | Galeria

DZIKA KUCHNIA – warsztaty z zielarką Moniką Tadzik

  • 1/15
  • 2/15
  • 3/15
  • 4/15
  • 5/15
  • 6/15
  • 7/15
  • 8/15
  • 9/15
  • 10/15
  • 11/15
  • 12/15
  • 13/15
  • 14/15
  • 15/15

Piątkowe warsztaty z dzikiej kuchni były dobrą okazją do przedstawienia dziko żyjących roślin jadalnych, które spożywali nasi przodkowie. Poznaliśmy nowe smaki, a to za sprawą wspólnego przygotowywania przekąsek i dań z dziko rosnących ziół i warzyw.

Warsztaty prowadziła Monika Tadzik – zielarka i fitoterapeutka, miłośniczka ziół  i znawczyni dzikiej kuchni, propagatorka zdrowego żywienia i naturalnych kosmetyków, prowadząca fanpage  “taDzika roślina”, gdzie zaprasza do swojego dzikiego, zielarskiego życia.

Spotkania realizowane w ramach projektu „Pyszny ogród – roczny cykl warsztatów o ogrodzie, roślinach, zwierzętach i ekologii”, finansowanego z Budżetu Obywatelskiego 2024 Gminy Miasta Radomia.