Warsztaty z dzikiej kuchni, czyli wyrywanie chwastów i ich spożywanie. Dzika kuchnia obejmuje zioła z pól, lasów i przydomowych ogródków, które są codziennie deptane, często bez świadomości, że mogą stanowić pożywienie. W trakcie warsztatów przedstawione zostaną dziko żyjące rośliny jadalne, które spożywali nasi przodkowie. Spotkanie będzie okazją do poznania nowych smaków, a to za sprawą wspólnego przygotowywania przekąsek i dań z dziko rosnących ziół i warzyw.
Warsztaty dla tych, którzy dbają o swoje zdrowie, urodę i lubią dobrze zjeść.
Warsztaty poprowadzi:
Monika Tadzik – zielarka i fitoterapeutka, miłośniczka ziół i znawczyni dzikiej kuchni, propagatorka zdrowego żywienia i naturalnych kosmetyków, prowadząca fanpage “taDzika roślina”, gdzie zaprasza do swojego dzikiego, zielarskiego życia.
Spotkania realizowane w ramach projektu „Pyszny ogród – roczny cykl warsztatów o ogrodzie, roślinach, zwierzętach i ekologii”, finansowanego z Budżetu Obywatelskiego 2024 Gminy Miasta Radomia.
WSTĘP WOLNY.
Liczba miejsc ograniczona. Obowiązują zapisy: karolina.rudecka@amfiteatr.radom.pl