Przejdź do treści
zobacz
udostępnij

Warsztaty poprowadzi Monika Tadzik.

Przed nami Dzika kuchnia! Na warsztaty z zielarką Moniką Tadzik obowiązują zapisy

Warsztaty poprowadzi Monika Tadzik.

Dzika kuchnia czyli wyrywanie chwastów i ich bezpieczne spożywanie to temat niezwykle modny w ostatnim czasie. Nic dziwnego! Dzika kuchnia obejmuje zioła z pól, lasów i przydomowych ogródków, które są codziennie deptane, często bez świadomości, że mogą stanowić pożywienie. Wejdź w świat natury i zobacz, jak wiele Cię omija. Wydarzenie odbędzie się 5 lipca o godz. 17.00 w 3 Miejscu przy. ul Śniadeckich 2.

W trakcie warsztatów przedstawione zostaną dziko żyjące rośliny jadalne, które spożywali nasi przodkowie. Spotkanie będzie okazją do poznania nowych smaków, a to za sprawą wspólnego przygotowywania przekąsek i dań z dziko rosnących ziół i warzyw.

Warsztaty dla tych, którzy dbają o swoje zdrowie, urodę i lubią dobrze zjeść.

Warsztaty poprowadzi: Monika Tadzik – zielarka i fitoterapeutka, miłośniczka ziół  i znawczyni dzikiej kuchni, propagatorka zdrowego żywienia i naturalnych kosmetyków, prowadząca fanpage  “taDzika roślina”, gdzie zaprasza do swojego dzikiego, zielarskiego życia.

Spotkania realizowane w ramach projektu „Pyszny ogród – roczny cykl warsztatów o ogrodzie, roślinach, zwierzętach i ekologii”, finansowanego z Budżetu Obywatelskiego 2024 Gminy Miasta Radomia.

WSTĘP WOLNY. Liczba miejsc ograniczona. Obowiązują zapisy: karolina.rudecka@amfiteatr.radom.pl.